Conform legii, la data de 31 august, este Ziua Limbii Române. Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, vorbește despre situația limbii române în Moldova, unde politicienii spun că dincolo se Prut se vorbește limba moldovenească.

”În toate instituțiile Uniunii Europene, documentele oficiale se redactează și în limba română. Româna este limbă oficială a Uniunii Europene și acesta este un motiv de mândrie pentru noi toți.

Citește și: Florin Călinescu o nimicește pe Viorica Dăncilă! Doamna Dăncilă nu are faţă de un echipament sofisticat

Chiar dacă Acordul de Asociere al R. Moldova la Uniunea Europeană este redactat în limba română, aspect menționat în mod expres, totuși, politicienii de la Chișinău refuză să recunoască prin lege acest adevăr și se complac să păstreze moștenirea stalinistă numită “limba moldovenească”.

Astăzi este, oficial, Ziua Limbii Române, o zi dedicată promovării ei, o zi în care ne amintim îndemnul de a o proteja peste tot unde este vorbită.

Citește și: Rareș Bogdan pune tunurile pe Tăriceanu! ‘Aţi stat bot în bot cu PSD şi acum faceţi din amnezie o virtute’

Aștept și ziua în care peste Prut nu se va mai serba, la 31 August, ziua limbii noastre, ci ziua limbii române. Abia atunci vom putea considera, chiar dacă simbolic, că românii din Basarabia au scăpat de sovietism.

La mulți ani, limba română!”, e mesajul lui Tomac.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here