Trupa americană Metallica a donat suma totală de 1,5 milioane de dolari unor asociaţii din oraşele unde a susţinut concertele din cel mai recent turneu european, WorldWired, iar printre campaniile susţinute se numără şi Dăruieşte Viaţă, desfăşurată în România, potrivit 20minutes.fr.


Imaginea articolului Suma IMENSĂ pe care a donat-o Metallica în timpul celui mai recent turneu european/ „Dăruieşte Viaţă”, printre campaniile susţinute de legendara trupă

Metallica a donat 1,5 milioane de dolari în timpul celui mai recent turneu european

„Un mare mulţumesc pentru toţi cei care au asistat la un show european #WorldWired şi ne-au ajutat să donăm 1,5 milioane de dolari unor asociaţii locale din oraşele unde au avut loc cele 25 de concerte”, se arată într-un mesaj publicat pe contul Metallica de pe reţeaua de micro-blogging Twitter.

Metallica a creat fundaţia All Within My Hands în 2017, cu scopul de a face donaţii unui număr cât mai mare posibil de organizaţii caritabile.

Astfel, trupa Metallica – ce a cântat pentru a patra oară la Bucureşti pe 14 august – s-a alăturat şi campaniei Dăruieşte Viaţă pentru primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România. Înainte să apară în faţa publicului de pe Arena Naţională din Capitală, trupa a donat 250.000 de euro, prin fundaţia sa All Within My Hands, pentru construirea primului spital oncologic pentru copii din România.

„Ultima parte a turneului european începe cu o donaţie specială. Împreună cu fanii care participă la spectacolul de pe Arena Naţională din Bucureşti, România, şi printr-o generoasă sponsorizare de la Mastercard, Metallica a oferit Dăruieşte Viaţă 250.000 de dolari înaintea concertului. Donaţia este destinată iniţiativei #NoiFacemUnSpital a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă”, a anunţat site-ul fundaţiei.

Primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România va avea 9 niveluri, 6 etaje şi 12.000 mp. Potrivit site-ului asociaţiei, proiectul este finanţat exclusiv din donaţii de la persoane fizice şi companii.

De-a lungul carierei, trupa Metallica a lansat zece albume de studio, trei albume live, cinci EP-uri şi a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului thrash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here