Premierul Viorica Dăncilă nu a convocat încă ședința de guvern săptămânală care se desfășoară, de regulă, în fiecare miercuri. Este prima ședință de guvern după demisiile a trei miniștri ALDE. Problema este că șeful statului a vacantat cele trei funcții de miniștri (Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul) și încă nu a acceptat, și nici nu a refuzat, cum spune legea, în scris, propunerile de interimari trimise de guvern. Șeful SGG Toni Greblă a declarat marți pentru STIRIPESURSE.RO că „Presedintele are termen maxim pana joi sa se pronunte motivat asupra eventualului refuz sau al acceptarii” propunerilor de miniștri interimari.

Surse guvernamentale au zis STIRIPESURSE.RO că miniștrii ALDE care au demisionat nu și-au delegat atribuțiile către vreun secretar de stat, astfel că situația este tulbure: nu e foarte clar dacă se mai pot ține ședințe de Guvern cu 3 scaune goale și ministerele vacante nu ar mai putea să înainteze hotărâri și nici să aprobe ordonanțe.

Dăncilă a zis că „momentan” activitatea Guvernului nu este blocată și i-a cerut lui Iohannis să răspundă dacă acceptă sau nu interimarii.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here