Statele Unite speră să reia negocierile privind denuclearizarea cu Coreea de Nord în următoarele zile sau săptămâni, a declarat duminică secretarul de stat american Mike Pompeo, informează Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: SUA și-au retras cel mai avansat sisten anti-rachetă din România

„Ştim că preşedintele Kim Jong Un a continuat să se angajeze în vederea denuclearizării. Sperăm că în următoarele zile sau poate săptămâni să revenim la masa negocierilor cu ei. Acesta ar fi cel mai bun rezultat”, a apreciat Pompeo într-un interviu acordat emisiunii This Week de la postul ABC.

În ultimele săptămâni, Coreea de Nord a lansat o serie de rachete cu rază scurtă de acţiune, în semn de protest faţă de exerciţiile militare comune americano-sud-coreene, complicând astfel reluarea negocierilor.

Citește și: După ce au susÅ£inut boicotul din CSM, magistraÅ£ii-activişti acuză amânarea ‘inexplicabilă’ a concursului de admitere în magistratură

Pompeo a declarat că, în pofida testelor nord-coreene, pe care le-a numit dezamăgitoare, Kim nu a încălcat angajamentele făcute preşedintelui american Donald Trump şi că obiectivul SUA rămâne o denuclearizare verificată a Coreei de Nord.

„Cred că preşedintele Trump ar fi foarte dezamăgit dacă preşedintele Kim nu revine la masa negocierilor sau dacă realizează teste cu rachete care vin în contradicÅ£ie cu acordurile la care au ajuns cei doi când s-au întâlnit în trei rânduri”, a mai spus secretarul de stat american.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here