Premiera filmului Joker a avut loc sâmbătă seară la Festivalul de Film de la Veneția. Publicul prezent în orașul italian a aplaudat în picioare timp de opt minute pelicula americană care ni-l prezintă în rolul principal pe Joaquin Pheonix. De altfel, filmul este lăudat și de critici, care-l descriu drept „puternic”, „captivant” și „fără îndoială cea mai îndrăzneață reinventare a cinematografiei cu supereroi”, relatează The Independent. Pelicula are în acest moment nota 9,7 pe IMDB.

Criticii de film ai revistei de divertisment americane Variety au lăudat și ei filmul scriind următoarele: „Phoenix este uimitor în rolul inadaptatului social, bolnav mintal care devine clovnul criminal cunoscut sub numele de Joker.”

Și cei de la Empire laudă prestația lui Pheonix: „Joaquin Pheonix este uimitor în rolul lui Arthur/Joker….a pierdut în greutate pentru rol, arată subțire, fragil, înfometat. Umbrele îi sculptează oasele expuse. Mișcările sale sunt precise- felul în care se amestecă, aleargă, stă, fumează, se micșorează. Intensitatea performanței este dezgolită pe ecran și devine de-a dreptul captivantă, chiar copleșitoare în anumite momente.”

IndieWire a descris filmul drept „fără îndoială cea mai îndrăzneață reinventare a cinematografiei cu super-eroi de la The Dark Knight încoace”, iar ziarul The Guardian i-a acordat filmului cinci stele, numindu-l „glorios, îndrăzneț și exploziv”.

Filmul Joker va fi lansat în cinematografele de la noi pe data de 4 octombrie 2019, conform Cinemagia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here