Gala de decernare a premiilor Primetime Emmy 2019 a început duminică noapte (luni, ora 03:00, ora României, n.r.) la Microsoft Theater din Los Angeles, scrie Mediafax.

Premiile Primetime Emmy se acordă, în general, în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii – CBS, ABC, NBC şi FOX. Evenimentul de anul acesta este transmis de FOX.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial de comedie i-a revenit lui Phoebe Waller-Bridge, pentru Fleabag. De asemenea, Waller-Bridge a câștigat și premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie, pentru aceeași producție.

Regizorul Fleabag, Harry Bradbeer, a câștigat și premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial de comedie.

Sezonul 11 din RuPaul’s Drag Race, produs de VH1, a câștigat pentru al doilea an la rând premiul pentru cel mai bun program reality.

Premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin în miniserie sau film TV i-a revenit Patriciei Arquette pentru The Act. Cel mai bun regizor al unei miniserii TV a fost numit Johan Renck pentru Cernobîl.

Cel mai bun rol secundar masculin într-un serial de comedie i-a revenit lui Tony Shalhoub pentru producția The Marvelous Mrs. Maisel în timp ce premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial de comedie i-a revenit lui Alex Borstein, pentru rolul din același serial.

Ben Whishaw a câștigat premiul pentru cel mai bun rol masculin într-o miniserie, pentru rolul său din A Very English Scandal.

Premiul pentru cel mai bun scenariu al unei miniserii i-a revenit lui Craig Mazin pentru Cernobîl.

Pentru al doilea an consecutiv, Peter Dinklage a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin într-un serial dramatic, pentru rolul său din Game of Thrones, în timp ce Julia Garner a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramatic pentru rolul său din Ozark.

Premiul pentru cel mai bun regizor al unui serial dramatic i-a revenit lui Jason Bateman pentru Ozark.

Jesse Armstrong a primit premiul pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramatic, pentru Succession.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here