Aproape 150 de crescători de ovine din Vrancea s-au înscris în acest an în programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Vrancea.

„Prin programul de susÅ£inere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, pentru anul 2019 au depus cerere 148 de fermieri, dintre care 8 beneficiari au depus deja documente doveditoare pentru vânzarea lânii, cantitatea totală livrată fiind de 9.575 de kg, respectiv 3.566 kg Å£igaie şi 6.009 kg merinos. Documentele doveditoare pentru vânzarea lânii se pot depune până pe 1 noiembrie 2019”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al DAJ Vrancea, Maria Bunghez.

Potrivit acesteia, anul trecut 110 crescători de ovine au depus documente doveditoare pentru comercializarea lânii şi au primit în total 118.235 de lei.

Lâna din Vrancea pleacă în general spre centrele de colectare de la Sibiu şi Galaţi, iar crescătorii de ovine primesc din partea statului o subvenţie de doi lei pe kilogramul de lână comercializată.

În exploataţiile agricole din judeţul Vrancea sunt înregistrate circa 32.000 de ovine

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here