Abbey Road este cu mult mai circulat de fanii formaţiei Beatles decât în mod uzual, cu ocazia împlinirii a cincizeci de ani de când a fost lansat albumul omonim, arată Smart Radio, care difuzează joi toate piesele de pe album de-a lungul zilei programând seara difuzarea integrală a albumului.


Imaginea articolului Ascultă SMART RADIO. Abbey Road este invadat de fanii formaţiei Beatles la 50 de ani de la lansarea albumului omonim

Ascultă SMART RADIO. Abbey Road este invadat de fanii formaţiei Beatles la 50 de ani de la lansarea albumului omonim

Mulţimea s-a adunat pe Abbey Road, faimoasa trecere de pietoni din Londra, pentru a aniversa 50 de ani de când membrii trupei Beatles au fost imortalizaţi traversând în şir indian. Imaginea a apărut pe coperta albumului Beatles.

Mark Kramer este un mare fan al formaţiei Beatles. Este foarte obosit după un zbor de noapte din Florida până în Londra, dar se încarcă cu energie odată ajuns la cea mai renumită trecere de pietoni, aflată pe Abbey Road, Londra, notează CNN.

În spatele dungilor albe de vopsea care marchează trecerea de pietoni de pe Abbey Road, un sit protejat din anul 2010 pentru importanţa lui culturală şi istorică, Kramer discută despre formaţie, devenind din ce în ce mai entuziast.

Kramer, în vârstă de 40 de ani, a ajuns acolo special pentru a sărbători cincizeci de ani de la lansarea albumului „Abbey Road”, pe 26 septembrie 1969. Numit după strada pe care a fost înregistrat, albumul a stârnit, iniţial, opinii contradictorii, dar a fost aplaudat de public, poziţionându-se timp de 17 săptămâni pe primul loc în clasamentul din Marea Britanie. În doar şase săptămâni, 4 milioane de copii ale albumului au fost vândute.

Lansat pe 26 septembrie 1969, Abbey Road s-a dovedit a fi ultimul album pe care formaţia l-a înregistrat împreună, John Lenon părăsind trupa în anul 1970.

Pentru a marca ocazia specială, o ediţie aniversară „Abbey Road” va fi relansată vineri. Produs de Giles Martin, al cărui tată, George, a fost producător şi prieten cu formaţia, albumul va conţine şi materiale adiţionale.

„Cred că ei au simţit că lucrurile se schimbau. Cred că au căutat o scăpare şi au devenit mai individualişti. Oamenii creativi simt nevoia să se exprime, iar ei voiau lucruri diferite”, a declarat Giles Martin pentru CNN.

După o jumătate de secol, „Abbey Road” continuă să atragă turişti în locul care poartă numele albumului. Turişti din Filipine, Puerto Rico, Italia şi din Statele Unite ale Americii au înconjurat celebra trecere de pietoni, imortalizată pe coperta albumului omonim. Cei mai mulţi traversează prin locul celebru, încercând să recreeze imaginea de pe coperta albumului, şi realizează că şoferii nu sunt încântaţi să aştepte.

Cu toate acestea, fotografia celebră în care cei patru cântăreţi sunt surprinşi trecând strada, ar fi putut să nu existe, albumul trebuind să se intituleze „Everest”, după o marcă de ţigări.

Fotograful scoţian Iain Macmillan, prieten cu John Lennon, a realizat imaginea pentru coperta albumului.

„Mi-am dorit mereu să merg pe trecerea de pietoni, precum un milion de alţi turişti. Sunt un mare fan Beatles. Deţin toate albumele lor. „, le-a spus Kramer, un inginer din Orlando, celor de la CNN.

Totodată, acesta a glumit spunând că, din anul 1969, copacii „au crescut puţin” şi că nu poate vedea un Volkswagen Beetle, maşina din fundalul fotografiei de pe album.

„Nu sunt un fan Beatles, dar trebuie să recunosc importanţa lor în istoria muzicii. Este frumos să văd oameni venind aici de parcă ar fi un pelerinaj”, a declarat Tito Maffeo, un turist din Italia, în vârstă de 26 de ani.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. În 2008, grupul Beatles a fost plasat în fruntea clasamentului dedicat de revista Billboard celor mai de succes artiţti din toate timpurile. Beatles deţine recordul celor mai multe piese ajunse pe prima poziţie a clasamentului Hot 100, cu 20 de melodii. Trupa a primit şapte premii Grammy Awards şi un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, în 1970, cu filmul ”Let It Be”. Membrii trupei au fost incluşi şi în selecţia revistei Time cu cele mai influente 100 de personalităţi din secolul XX.

Piesele trupei The Beatles se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here