Fostul preşedinte american Jimmy Carter l-a felicitat marţi pe preşedintele chinez Xi Jinping, la împlinirea a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, relatează Xinhua potrivit Agerpres

„Împărtăşesc aceeaşi aniversare cu măreaÅ£a dumneavoastră Å£ară, doar că sunt cu 25 de ani mai bătrân”, a menÅ£ionat Carter într-o scrisoare adresată liderului chinez.

Jimmy Carter – care marÅ£i împlineşte 95 de ani – notează în scrisoare că poporul chinez a avut mult de suferit la începutul secolului al XX-lea, iar transformarea Chinei, în ultimele patru decenii, în cea de-a doua cea mai mare economie pe plan mondial a scos din sărăcie sute de milioane de oameni.

Carter, împreună cu soÅ£ia sa Rosalynn, urează de asemenea Chinei „realizări depline” în ce priveşte „armonia şi prosperitatea internă şi contribuÅ£iile sale la pacea şi dezvoltarea globală”.

Jimmy Carter, care a fost preşedintele SUA între 1977 şi 1981, aminteşte în scrisoarea de felicitare şi de decizia luată împreună cu fostul lider chinez Deng Xiaoping de a stabili relaÅ£ii diplomatice între cele două ţări, asigurând că acest pas a fost „benefic pentru „SUA, China şi întreaga lume”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here