Apropierea perioadei reci dă bătăi de cap multor șoferi. Folosirea anvelopelor de iarnă este obligatorie. Legea ne obligă să le folosim încă din primele zile ale sezonului rece şi până în perioada sărbătorilor de Paşti. Pneurile potrivite anotimpului rece nu numai că sunt însemnate cu inscripţia M+S, ci sunt timbrate pe flanc cu un fulg de zăpadă, care confirmă, astfel, faptul că pneul a suportat diferite testări de la producător, în condiţii reale de iarnă, înainte de a fi propuse spre vânzare.

Eficacitatea schimbării de pneuri depinde în mare parte de alegerea lor corectă. Optăm pentru un produs de bună calitate, fără antecedente, ca atunci când ne aflăm într-o situație mai puțin plăcută să reducem la minim eventualele cheltuieli. Siguranța este pe primul loc, iar atunci când mergem să alegem – vom ține cont de ea. 

Aducem la cunoștință noua anvelopă de iarnă pentru autoturisme din clasa compactă și medie – KELLY WINTER ST 145/70R13 71T. O cunoaștere bună a caracteristicilor ne îndepărtează de momentele de excepție create pe străzi.

Caracteristici tehnice inovative

Un asemenea model beneficiază de o mulțime de particularități moderne. Oferă o bridă chiar mai bună decât a predecesorului său, dar nu-și depășește succesorii săi pe drumurile de iarnă. Locuri excelente primite la frânări cât mai scurte, manevrabilitate și maniabilitate, randament sporit, siguranță, economică, ecologică etc. 

Distanțe de frânare mai scurte 

Una din principalele caracteristici este performanțele sporite la frânarea pe zăpadă, gheață și carosabil ud. Este nevoie să atragem atenția la aceste detalii atunci când alegem un pneu, la cât de bine, în condiții de drum ud și acoperit cu gheață, în momentul frânării putem schimba direcția. Prin design-ul său unic, aceasta ne pune la dispoziție abilități superioare de frânare pe terenuri pe timp de iarnă, manevrabilitate și aderență desăvârșită în situațiile extreme, având o distanță mică de frânare pe gheață, ceea ce ne ajută să ne oprim într-un timp cât mai redus.

Maniabilitate și manevrabilitate îmbunătățită

Autovehiculul, este maniabil (manevrabil), având o mișcare stabilă în timpul manevrelor, ceea ce face ca răspunsurile sale la eventuale perturbații de drum (mers) să fie reduse, micșorându-se astfel și sensibilitatea la comandă a autovehiculului. Se percepe strict tehnic la autovehicule, o diferențiere între noțiunile de maniabilitate (caracter de suplețe și stabilitate la manevre) și manevrabilitate (posibilitate multiplă de a fi manevrat). 

Rezistență la rulare redusă și randament kilometric sporit 

Producătorul Continental a izbutit să realizeze o anvelopă care oferă indici foarte buni nu numai la testele pe teren umed, dar și la testul de rezistență la rulare – spre deosebire de anvelopele de buget Linglong care au câștigat testul de economisire a carburantului. Anvelopele date au eșuat la depășire performanțele cauciucurilor Goodyear UltraGrip 8 la testele de acvaplanare, dar au avut rezultate câștigătoare la testele de frânare și manevrare. Acesta înseamnă mult mai mult pentru un șofer, oferindu-i o siguranță completă la volan. Pe un traseu umed aderența, evident, se pierde progresiv, astfel încât surprizele neplăcute vor dispărea. În plus devine mai economică datorită rezistenței la rulare redusă.

Recomandări 

În cadrul unui test pentru anvelope de iarnă, care a fost publicat în revista ,, Auto Motor și Sport”, specialiştii germani au menționat că, anvelopa ContiWinterContact TS 850 a fost una dintre cele 10 pneuri testate, având înregistrate performanţe foarte bune la cele trei domenii importante: asfalt uscat, asfalt acoperit cu zăpadă şi asfalt ud, ceea ce i-a permis să-și ia din partea publicaţiei germane titulatura de ”best in wet”, adică ,,cea mai bună pe carosabil umed”.

Totodată, cu aceste rezultate extrem de bune obţinute, brandul Continental confirmă şi îşi menține titulatura de ”Best in 50 years of tire testing” – ”Cel mai bun brand în 50 de ani de teste”, titulatură oferită în primăvară de Auto Motor und Sport companiei. Acesta demonstrează încă o dată consecvenţa nivelului ridicat al calităţii şi profesionalismului specialiştilor Continental și deci, este recomandată cu siguranță de specialiştii germani pentru oricine are nevoie de un asemenea set de cauciucuri de încredere pe timp de iarnă, oriunde în Europa.

În concluzie putem afirma că pentru a fabrica această anvelopă sigură, cu stabilitate excelentă în orice condiții pe timp de iarnă, economică, ecologică, inginerii de la Continental s-au asigurat că toate componentele anvelopei sunt cu adevărat de cea mai buna calitate și merită a fi testate chiar de dumneavoastră. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here