Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a confirmat miercuri faptul că a participat la apelul telefonic între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în centrul unei proceduri de destituire a preşedintelui american, relatează AFP, potrivit news.ro.

Democraţii îi reproşează miliardarului republican că i-a cerut lui Zelenski, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să ancheteze cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

”Eram la telefon”, a confirmat secretarul de stat, care a fost somat de trei comisii din Congresul american să le livreze documente necesare în ancheta în vederea punerii sub acuzare solemnete ””impeachment”) a lui Trump.

Citește și: Klaus Iohannis o distruge pe Viorica Dăncilă! Acuzații grave

Mike Pompeo a făcut aceste declaraţii la Roma, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său italian Luigi Di Maio.

El a apreciat că această convorbire telefonică a fost legitimă şi s-a concentrat asupra priorităţilor politicii americane, scrie Reuters.

Pompeo a mai declarat că această convorbire a avut loc în cadrul elaborrării politicii americane, inclusiv cu privire la reducerea corupţiei în state din estul Europei şi ”reducerii ameninţării pe care Rusia o reprezintă în Ucraina”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here