Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri seară că Opoziţia a demonstrat în plenul Parlamentului că are majoritate, arătând că moţiunea de cenzură are, în prezent, peste 80% şanse să treacă, potrivit Agerpres.

„Din 1990, în 30 de ani de parlamentarism, indiferent cine a fost la putere sau ce premier sau preşedinte al partidului majoritar a existat, niciunul nu a programat moÅ£iunea sâmbăta sau duminica. (…) Astăzi, OpoziÅ£ia a demonstrat că are majoritatea, în nişte condiÅ£ii foarte dificile, în care am jucat pe teren advers, preşedinte de şedinţă care a refuzat sistematic să supună la vot propunerea decentă de modificare a calendarului şi până la urmă la un vot care a fost dat pe un program de lucru care până la urmă nici măcar nu era programul moÅ£iunii, ci programul de lucru pe ziua de astăzi. (…) PSD şi-a pierdut majoritatea în Parlament. (…) Pe lângă cei 237 de semnatari noi, avem multe voturi externe semnatarilor moÅ£iunii. În momentul de faţă, după opinia mea, dacă mă întrebaÅ£i care sunt şansele moÅ£iunii, sunt peste 80% ca să reuşească”, a afirmat Orban la Realitatea Tv.

El a precizat că şapte parlamentari – independenÅ£i, de la PSD şi de la minorităţile naÅ£ionale – au promis că vor vota moÅ£iunea de cenzură, urmând ca negocierile să continue până joi.

Potrivit acestuia, PSD a folosit un „tertip mizerabil” ca moÅ£iunea de cenzură să fie votată sâmbătă.

Liderul PNL a spus că după căderea Guvernului vor urma alte rânduri de negocieri.

Citește și: Klaus Iohannis o distruge pe Viorica Dăncilă! Acuzații grave

Orban a arătat că a avut un dialog cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pe care l-a întrebat de ce nu a condus şedinţa de plen.

„I-am spus că există viaţă şi după moÅ£iune. (…) Ciolacu nu face parte din persoanele cu care am discutat să voteze moÅ£iunea de cenzură”, a mai spus Orban.

De asemenea, el a menţionat că a fost un gest normal să îl salute pe social-democratul Paul Stănescu pe holul Parlamentului, după ce o fotografie cu cei doi, în timp ce îşi strâng mânile, a apărut pe reţelele de socializare.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi va fi votată în Parlament joia viitoare, au decis Birourile permanente reunite. Documentul va fi citit săptămâna aceasta, în şedinţa de joi.

Birourile permanente s-au reunit din nou miercuri pentru a stabili calendarul moţiunii de cenzură, după ce plenul Parlamentului în care moţiunea de cenzură trebuia citită a fost suspendat ca urmare a respingerii programului de lucru şi a ordinii de zi.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here