Cuticulele rupte si crapate sunt cele care iti vor strica manichiura si, poate, intreaga zi! Cei mai multi cred ca daca beneficiezi de o manichiura profesionista, cuticulele vor arata mult mai bine. Adevarul este, insa, ca nu avem nevoie de nici un expert si nici nu trebuie sa petrecem timp indeungat la salonul de manichiura pentru a obtine cuticule frumoase. Acest lucru il poti face si singura, acasa, in numai un minut!

De ce ai nevoie pentru a-ti ingriji cuticulele in 60 de secunde

Pentru a schimba situatia in ceea ce priveste aspectul mainilor tale, singura, acasa, in doar un minut ai nevoie doar de un betisor de lemn de portocal si ulei de cuticule – acesta putand fi orice ulei hidratant, chiar uleiul de masline din bucatarie.

Si, desigur, de cateva sfaturi bune pentru ingirjire!

Cum iti poti repara in 60 de secunde cuticulele

Daca ai la indemana tot ce iti trebuie, mai ramne doar sa parcurgi urmatorii pasi. Imediat dupa ce ai iesit de sub dus, aplica o picatura de ulei de cuticule pe o unghie si maseaza delicat si cat poti de bine. Foloseste acum betisorul din lemn de portocal pentru a impinge delicat inapoi pielea cuticulelor. Repeta procedeul pentru fiecare unghie. Asta este tot!

De ce sa ne ingrijim de cuticule dupa dus

Imediat dupa dus, cuticulele sunt moi. Efectul este exact cel obtinut de tehnicianul de la salonul de manichiura dupa ce ti-a inmuiat unghiile intr-un bol cu apa. Metoda s-ar putea sa ti se para prea simpla ca sa functioneze, dar nu iti ramane decat sa o testezi – nu pierzi decat 60 de secunde din viata ta.

Stim ca este foarte tentant ca in acest moment sa iti tai cuticulele in loc sa le impingi in jos cu betisorul de lemn de portocal, dar nu uita ca prin taiere esti mult mai susceptibila spre infectii, deteriorarea unghiilor, intarirea cuticulelor si a paturilor de pe unghii. Cel mai bine este sa renunti sa le mai tai!

Avantajele impingerii cuticulelor

Cel mai mare avantaj al acestei metode de ingrijire a cuticulelor este faptul ca intregul proces dureaza doar un minut. Mai mult – cu cate vei face mai des acest lucru, cu atat va dura mai putin.

Cu toate acestea, prima data cand o veti face, este posibilsa ai nevoie de un gel de cuticule pe baza de exfoliant, deoarece cuticulele sunt probabil uscate si lipite de paturile de unghii. Ulterior poti folosi un simplu ulei hidratant.

Un ulei exfoliant pentru cuticule, foarte bun, este cel care contine acid alfa hidroxi care topeste pielea foarte tare.

 

Pentru ingijirea riguroasa si pe termen lung, insa, nu ezita sa accesezi linkul pentru a gasi cele mai bune preturi tratament cuticule.

Articolul Cum poti repara cuticulele in 60 de secunde apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here