Un tânăr de 23 de ani din Craiova a fost arestat preventiv după ce ar fi obligat o fată de 15 ani să cerşească în folosul său, cerându-i să obţină minim 50 de lei zi. În caz contrar, adolescenta era bătută, pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare, ea fiind dusă şi în Italia pentru a cerşi, unde a fost văzută de un român care a ajutat-o să ia legătura cu autorităţile. Acelaşi tânăr ar fi obligat o tânără să se prostitueze în folosul lui, în Marea Britanie şi după ce a primit interdicţie de a intra în această ţară, în România, chiar dacă ea era însărcinată la vremea respectivă.

PoliÅ£ia Română anunţă, vineri, că, în urma cercetărilor făcute de poliÅ£iştii specializaÅ£i în combaterea criminalităţii organizate din Craiova, împreună cu un procuror DIICOT – S.T. Craiova, un tânăr de 23 de ani, din Craiova, a fost arestat preventiv, în 1 octombrie, pentru 30 de zile, pentru trafic de minori, trafic de persoane şi lovire sau alte violenÅ£e.

Potrivit DIICOT, în cursul anului 2014, el a recrutat, transportat şi adăpostit la domiciliul său, prin constrângere, inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate o fată de 15 ani, pe care ulterior a obligat-o, prin acte de violenţă fizică şi ameninţări, să practice cerşetoria în beneficiul său material, în principal în zona centrală a oraşului Craiova, cerându-i să câştige minim 50 de lei pe zi.

Citește și: Informații despre starea de sănătate a Tamarei Buciuceanu Botez! Cum se simte actrița

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că victima minoră era agresată fizic de către inculpat, pusă în genunchi şi obligată să bea apă cu sare dacă nu obÅ£inea din cerşit suficienÅ£i bani. De acelaşi tratament au beneficiat şi rudele acesteia, cărora li s-a interzis să ia legătura cu persoana vătămată, mama sa fiind agresată fizic în momentul în care a căutat-o la domiciliul inculpatului. Din acest motiv, persoana vătămată minoră a avut mai multe episoade de depresie şi încercări de sinucidere prin îngurgitarea unor medicamente”, arată DIICOT, într-un comunicat de presă de vineri.

Totodată, în perioada anilor 2015-2017, în mai multe rânduri, tânărul şi tatăl său au transportat-o pe fată în Italia, unde au cazat-o în diferite imobile din zona oraşului Roma şi au obligat-o să practice cerşetoria, fiind atent supravegheată de către cei doi.

„În cursul lunii iunie 2017, cu ajutorul unui cetăţean român care a văzut-o cerşind desculţă şi neîngrijită pe stradă, persoana vătămată a luat legătura cu Ambasada României care i-a eliberat un titlu de călătorie, reuşind să se întoarcă în România”, precizează DIICOT.

În 25 septembrie, tânărul s-a întâlnit întâmplător cu fata şi i-a adresat o serie de insulte, ameninţări, lovind-o cu pumnii şi picioarele şi doborând-o, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat un număr de 5-6 zile de îngrijiri medicale.

Citește și: Marius Budăi iese la rampă! Ce se întâmplă, de fapt, cu cele 400.000 de concedieri

DIICOT arată că, în cursul anului 2018, tânărul a recrutat, prin inducere în eroare, utilizând metoda „Loverboy”, o altă tânără, pe care prin constrângere psihică şi fizică, prin şantaj emoÅ£ional şi limitându-i libertatea de comunicare şi mişcare, a determinat-o să practice prostituÅ£ia în diferite locaÅ£ii din Marea Britanie.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că sumele obÅ£inute din exploatarea sexuală a victimei erau de aproximativ 3.000 de lire pe zi, banii fiind în totalitate însuşiÅ£i de inculpatul C.B., care îi folosea în interes propriu, cumpărându-şi haine, mâncare, dar şi droguri. După ce persoana vătămată a sesizat autorităţile britanice, inculpatului C.B. i s-a cerut să părăsească Marea Britanie, primind interdicÅ£ie de a mai sta în această Å£ară”, mai arată DIICOT.

Procurorii spun că, la întoarcerea în România, deşi era însărcinată în luna a şaptea, tânăra a fost obligată de inculpat să practice în continuare prostituţia într-un apartament închiriat, clienţii fiind recrutaţi prin publicarea unor anunţuri pe diferite site-uri de publicitate.

„Pe fondul nemulÅ£umirii cauzate de sumele mici câştigate (200-300 lei pe zi), inculpatul a continuat agresiunile asupra persoanei vătămate, iar după ce aceasta a născut i-a cerut să practice cerşetoria în diferite locuri din zona centrală a oraşului Craiova, fiind depistată în mai multe rânduri de PoliÅ£ia Locală şi amendată pentru acest lucru”, mai scrie în comunicatul DIICOT.

În 1 octombrie, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a tânărului, pentru 30 de zile.

Cauza este instrumentata împreuna cu ofiţeri de politie judiciara din cadrul BCCO Craiova.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here