Imagini revoltătoare cu un elev evreu umilit de colegii de şcoală au stârnit valuri de indignare în Australia. Scenele au avut loc într-un parc din Melbourne, iar dacă nu făcea asta, elevul ar fi fost bătut de alţi nouă copii.

Imaginea articolului Imagine tulburătoare. Un elev evreu este obligat să sărute pantofii unui coleg musulman. Ce spun părinţii victimei

Imagine tulburătoare. Un elev evreu este obligat să sărute pantofii unui coleg musulman. Ce spun părinţii victimei

Imaginile şocante s-au viralizat imediat pe reţelele sociale, iar părinţii elevului umilit spun că nu s-a luat nicio măsură disciplinară împotriva grupului de băieţi, scrie News.

Părinţii au mărturisit că, la câteva zile după incident, fiul lor a fost bătut de un alt elev. Băiatul, speriat că totul s-ar putea repeta, nu mai vrea să meargă la şcoală.

Într-un alt caz, un copil de doar cinci ani a fost strigat de către colegii mai mari „gândac evreu” şi „evreu jegos”. Copilul a fost urmărit de agresori până la toaletă, unde au început să-l tachineze din cauza circumciziei. Băiatul a fost atât de speriat ca să mai folosească toaleta încât a urinat în pantaloni.

În final, cei doi copii au fost transferaţi la alte şcoli.

Cazurile de antisemitism sunt tot mai dese în Australia, iar aceste două cazuri sunt doar „vârful icebergului”, susţine Dvir Abramovich, preşedintele unei comisii antidiscriminare.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here