Bunuri ce i-au aparţinut lui Keith Flint, fostul solist al trupei Prodigy, printre care se află piese vestimentare, obiecte de artă şi mobilier din casa muzicianului din comitatul Essex, vor fi scoase la licitaţie în luna noiembrie pentru a acoperi datoriile artistului, potrivit contactmusic.net.

Imaginea articolului Keith Flint, fostul solist Prodigy, a lăsat în urmă datorii uriaşe. Ce obiecte vor fi scoase la licitaţie pentru a acoperi datoriile artistului

Obiectele lui Keith Flint, fostul solist Prodigy, scoase la licitaţie pentru a-i acoperi datoriile

Vedeta formaţiei Prodigy s-a sinucis în luna martie. Pentru acoperirea datoriilor artistului, estimate la 8,9 milioane de dolari (7,3 milioane de lire sterline), casa de licitaţii Cambridge’s Cheffins Fine Art va scoate la vânzare obiecte ce i-au aparţinut lui Flint.

„Vor putea fi cumpărate multe obiecte interesante, ce oferă o perspectivă asupra universului personal al lui Keith şi subliniază diferenţa dintre personajul de pe scenă şi cel din viaţa privată. Evaluarea unor obiecte cu o astfel de provenienţă este aproape imposibilă, aşa că nu vom spune sumele la care le estimăm”, a declarat Martin Millard, directorul licitaţiei.

Printre obiectele ce vor putea fi achiziţionate se numără discuri de aur, accesorii şi o colecţie de obiecte de artă.

Totodată, o schiţă în care este portretizat interpretul cântecului „Firestarter”, primită de artist cu ocazia împlinirii vârstei de 47 de ani, va fi scoasă la licitaţie.

Keith Flint a fost descoperit decedat în dimineaţa zilei de 4 martie, de echipa de medici şi de poliţiştii chemaţi la locuinţa sa din Dunmow, Essex. Muzicianul avea 49 de ani. Poliţia a informat la momentul respectiv, într-un comunicat, că decesul nu este considerat suspect, dar că va fi efectuată o autopsie. De altfel, rezultatele testelor toxicologice nu sunt încă gata.

Tot pe 4 martie, Liam Howlett, fondator al trupei britanice The Prodigy, a anunţat că Flint s-a sinucis. „Fratele nostru Keith s-a sinucis la sfârşitul săptămânii trecute. Sunt al naibii de şocat, furios, tulburat şi cu inima frântă”, a scris acesta pe platforma de socializare online Instagram.

Flint se număra printre figurile legendare ale scenei muzicale britanice, având o prezenţă pe scenă plină de energie, dar şi un aspect fizic ieşit din comun, mai ales cu coafura şi tatuajele sale.

Născut în Redbridge, estul Londrei, acesta s-a mutat în Braintree, Essex, pe când era copil şi l-a cunoscut pe cofondatorul trupei The Prodigy Liam Howlett la un club de noapte din acest oraş.

Iniţial, Flint a fost dansatorul trupei şi a debutat ca solist cu piesa „Firestarter”, cu care a devenit celebru la nivel mondial.

Trupa britanică The Prodigy şi-a lansat al şaptelea de studio, după o pauză de trei ani, în noiembrie anul trecut, cu titlul „No Tourists”. Materialul discografic era o continuare a albumului „The Day is My Enemy”, lansat în 2015.

În 2015, după lansarea celui de-al şaselea album de studio, „The Day is My Enemy”, în ciuda succesului pe care încă îl înregistrau, după peste 25 de ani de carieră, cei trei britanici luau în calcul pentru prima dată varianta retragerii.

Membrii formaţiei The Prodigy au declarat la momentul respectiv că nu mai vor să lanseze albume de studio, procesul în sine durând prea mult timp, şi că ar prefera să le înlocuiască cu EP-uri.

The Prodigy a fost înfiinţată în 1990, iar primul album, „Experience”, a fost lansat în 1992, fiind urmat de „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Printre piesele care au adus faimă grupului se numără „Voodoo People”, „No good”, „Firestarter”, „Breathe” şi „Smack My Bitch Up”.

Nominalizată la două premii Grammy şi cu vânzări de peste 30 de milioane de albume la nivel mondial, trupa The Prodigy a primit numeroase distincţii, precum două Brit Awards, trei MTV Video Music Awards şi cinci MTV Europe Music Awards.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here