Adidas a încheiat un parteneriat cu Staţia Spaţială Internaţională pentru a testa produsele în spaţiu, relatează CNN.

„Discuţiile iniţiale au dus la ideea de a folosi caracteristicile unice ale laboratorului Staţiei Spaţiale Internaţionale, cum ar fi gravitaţia redusă, pentru cercetarea produselor, împreună cu experienţa noastră în performanţa pentru sportivi”, a declarat James Carnes, vicepreşedinte al strategiei globale de brand pentru Adidas.

Prima fază a parteneriatului se va concentra pe inovare prin testarea produselor în condiţii de gravitaţie redusă. Adidas a livrat mingi de fotbal către ISS la începutul acestui an pentru a efectua experimente în încercarea de a înţelege caracteristicile de zbor dincolo de Pământ.

Fără distorsiunile induse de gravitaţie formei şi traiectoriei mingii şi a rezistenţei aerului, cercetătorii sunt capabili să se concentreze pe testarea altor variabile. Adidasii poate să încorporeze ceea ce învaţă din aceste teste în proiectarea formei, designului, texturii şi materialului pentru fabricarea viitoarelor mingi.

Adidas va fi primul brand care va testa îmbunătăţiri ale încălţămintei în spaţiu. Compania intenţionează să îşi testeze tehnologia Boost, spuma pe care compania o foloseşte pentru unii dintre cei mai populari şi confortabili pantofi de sport, fără efectele gravitaţiei. Acest lucru ar putea influenţa performanţa şi confortul modelelor existente, în acelaşi timp deschizând calea către inovarea de noi produse.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here