Cu toții suntem încântați pentru noul Android 10, dar acest update va fi adus, în primă fază, noilor modele de smartphone-uri a celor de la Samsung: Samsung S10, Samsung Note 10. Cu toate acestea, există confirmări că și seria Samsung S9 și Samsung Note9 va primi acest update ulterior.

Seria Samsung S9 a fost lansată în martie 2018, iar ca aspect semăna destul de mult cu predecesorul său, Samsung S8. Acest smartphone a fost lăudat pentru camera foto îmbunătățită cât și pentru noua localizare a senzorului de amprentă. Anul acesta, Samsung S9 a primit un nou update al camerei foto. Prin acest update telefonul a primit noul mod de fotografie de noapte, disponibil și pe Samsung S10, cât și un senzor pentru citirea codurilor QR.

Într-adevăr, update-urile de software sunt importante și, după cum spuneam, așteptăm cu nerăbdare noul Android 10, în special pentru îmbunătățiri și modificări, dar update-urile de securitate sunt mult mai importante decât cele de software. Update-urile de software sunt cele ce îți fac telefonul să funcționeze normal și cele ce îți protejează datele de hacker-i sau diverse activități nu foarte sigure.

Samsung S9 și S9+ au parte de update-uri de securitate lunare mai tot timpul. La ultimul update, numărul intern al versiunii a fost trecut de la CSI4 la CSJ1, unde litera ”J” indică faptul că acest ”build” a fost inclus în luna octombrie. Interesant este și faptul că Samsung a inclus și o nouă versiune de ”bootloader”, versiunea a 7 a, ceea ce înseamnă că dezinstalarea ulterioară a acestui update, după instalare, este imposibilă. Există zvonuri și se speculează că noul ”bootloader” ar putea face parte din trecerea la Android 10, dar nu se știe încă cu exactitate.

Acest update de securitate a venit ca o soluție la analizele celor de la echipa Project Zero de la Google. Aceștia au descoperit că hacker-i pot exploata un ”bug” al sistemelor de operare Android pe 18 dispozitive, printre care Samsung S7, Samsung S8 și Samsung S9. Acest defect le poate oferi atacatorilor control total asupra dispozitivului infectat.

Samsung S9 emag

Dacă încă nu ai disponibil update-ul de securitate pe dispozitivul tău, pentru a îți proteja datele, fii atent la aplicațiile pe care le instalezi și încearcă să nu instalezi aplicații din surse nesigure. Ai putea, de asemenea, să folosești, până primești update-ul, al browser decât Chrome.

Pentru a instala noul update, mergi în apicația de setări a telefonului tău, în secțiunea de update-uri și descarcă și instalează ultima versiune disponibilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here