Preşedintele american Donald Trump a mărturisit miercuri că nu-l cunoaşte „prea bine” pe ambasadorul Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană, Gordon Sondland, la câteva ore după ce acesta a fost audiat în Congres în cadrul procedurii de destituire lansate împotriva şefului statului, relatează AFP potrivit Agerpres

„Nu-l cunosc prea bine. Nu am vorbit prea mult cu el”, a declarat Trump în grădina Casei Albe, înainte de o deplasare în Texas.

„Nu-i un om pe care să-l cunosc bine”, a insistat el. Sondland „a susÅ£inut la început alÅ£i candidaÅ£i, nu pe mine”, a spus Trump, referindu-se la alegerile primare republicane din 2016.

Totuşi, într-un mesaj pe Twitter din 8 octombrie, Donald Trump părea mai puÅ£in distant faţă de Gordon Sondland, un bogat om de afaceri pe care chiar el l-a numit ambasador şi care a donat un milion de dolari comitetului de nominalizare a lui actualului preşedinte. „Mi-ar plăcea foarte mult ca ambasadorul Sondland, care este cu adevărat un om de bine şi un mare american, să depună mărturie”, a transmis atunci Trump.

Citește și: A apărut dovada! Documentul care lovește direct în Viorica Dăncilă

Miercuri, el a citit în faţa reporterilor din nişte note scrise de mână care demonstrează, a susţinut el, că nu i-a cerut niciodată nimic omologului său ucrainean Volodimir Zelenski în legătură cu rivalul său democrat Joe Biden.

Gordon Sondland „a avut o convorbire foarte scurtă cu mine”. „A spus doar atât: ce doriÅ£i? Şi iată răspunsul meu. SunteÅ£i gata? Camerele sunt pornite? ‘Nu vreau nimic’. Asta i-am spus. Am spus de două ori”, a explicat Trump.

„Nu vreau nimic. Nu vreau nimic. Nu vreau favoare contra favoare. SpuneÅ£i-i preşedintelui Zelenski să facă ce este bine. Este ultimul cuvânt din partea preşedintelui Statelor Unite” – se putea citi pe notiÅ£ele prezentate de Trump, potrivit AFP.

Audiat în cadrul procedurii de destituire lansate de democraÅ£ii din Congres, o anchetă menită a stabili dacă Trump a făcut presiuni asupra Ucrainei pentru câştiguri politice personale, ambasadorul Statelor Unite pe lângă Uniunea Europeană a declarat miercuri că a dat curs „ordinelor” primite de la preşedinte în dosarul ucrainean.

Procedura de „impeachment” împotriva lui Trump a fost decisă după ce un „avertizor de integritate” a determinat publicarea conÅ£inutului unei discuÅ£ii telefonice între preşedintele american şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski din 25 iulie, în cadrul căreia Trump i-a cerut interlocutorului să îl ancheteze pe Joe Biden, democrat bine plasat în cursa pentru alegerile prezidenÅ£iale din 2020, în legătură cu activităţile din Ucraina ale fiului său Hunter Biden, care a fost membru în consiliul de supraveghere al companiei de gaz Burisma

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here