(Preluare National – Catalin Tache):
Aceasta este singura poziție politică pe care o poate lua Marcel Ciolacu! Atât și nimic mai mult! Fie și pentru simplul fapt că și dacă ar vrea, cu cele trei dosare – Otopeni, Loteria și CNAS- aflate încă în sertarele procurorilor anticorupție, urmașul lui Dragnea și al lui Dăncilă nu poate avea decât soarta predecesorilor săi. Adică să piardă la rândul său președinția partidului! Un partid căruia i s-a pecetluit deja soarta, Klaus Iohannis neavând liniște nici măcar după ce a primit ”guvernul meu” și al doilea mandat la Palatul Cotroceni! Cel puțin până când Partidul Social Democrat- cel care în urmă cu doar vreo doi-trei ani punea într-adevăr în pericol, pentru puțină vreme, hegemonia serviciilor la conducerea statului român!- nu va fi ras de pe fața clasei politice! Locul său urmând a fi luat, în cel mai bun caz, de vreo trei-patru grupulețe social-democrate care să se ”toace” între ele pînă la implozia totală.
Iar ultimul rol al lui Marcel Ciolacu acesta și este de altfel, cel de a ”manageria” fărâmițarea până la dispariție a PSD-ului… Misiune ingrată, dar care îi poate aduce în cele din urmă, dacă planul se aplică în grafic, recompensa vreunei sinecuri politice pe persoană fizică, pe model Sorin Grindeanu… Asta dacă nu cumva între timp ”Marcelică” se va ”tura” prea tare și va lua și el de bună ”legendarea” cu ”acoperitul” SIE, repetând astfel aceeași greșeală care îi va aduce în curând sfârșitul politic și lui Victor Ponta. Pentru că deja au cam expirat de mult ”conservele” rezerviste, ca să mai poți intoxica pe cineva cu adevărat inițiat cu ele… Iar pentru ca Marcel Ciolacu să revină mai repede cu picioarele pe pământ îi readucem aminte că scurta lui clipă de glorie a fost atunci când serviciile l-au luat în calcul pentru a fi ”premierul sistemului”, după ”decaparea” lui Dragnea. Dar dacă în locul său a fost preferată Viorica Dăncilă, asta chiar că spune multe despre ”influența” pe care Ciolacu chipurile ar mai avea-o la vârful sistemului.
Astfel că buzoianul va dansa așa cum i se va cânta, primul ”passo doble” fiind capitularea necondiționată și predarea funcției de președinte al Camerei Deputaților! Cel mai probabil după un ”simulacru” de rezistență politică în Parlament… După care poate începe faza finală a planului de ”exctincție” a Partidului Social Democrat!
Stinge lumina!
Exact așa cum Nicolae Moga nu a vrut să fie ministru de Interne, la fel nici Marcel Ciolacu nu a vrut să preia conducerea interimară a Partidului Social Democrat de la Viorica Dăncilă. Dar a trebuit să respecte consemnul, astfel că acum chiar nu se mai poate dezice de ”foaia de parcurs” pe care o are de executat. Și să se asigure că va fi ultimul președinte care va stinge lumina la Partidul Social Democrat! Pentru că ”oamenii președintelui” din sistem chiar nu mai vor să riște nimic, mai ales că în ultimii ani le-a cam trecut glonțul pe la ureche.02 0asaaa3 Sus fustița, Marcele!Astfel că, departe de un Bruxelles care oricum este complice tacit, PSD-ul va fi ”sfârtecat” până ce nu va mai reprezenta nici cel mai mic pericol pentru ”stabilitatea bipolară” prevăzută pentru statul român în următorii ani. Iar instalarea lui Marcel Ciolacu în fruntea partidului este un prim semnal că desfășurarea operațiunii este în grafic…

Penetrați de același partener!

Dragnea chiar a crezut până în ultima clipă că poate fi un adevărat ”partener de nădejde” al sistemului, provocând compasiune și lacrimi de râs deopotrivă adevăraților băieți deștepți din servicii. Cei care însă nu au ezitat nicio clipă să îl execute apoi”ca la carte”. A venit apoi rândul Vioricăi Dăncilă să-și închipuie cum ar fi să fie cu adevărat partenera de nădejde a aceluiași sistem. Mai ales pe când era ”întreținută” informativ de ditamai șefii de structuri, unii dintre aceștia chiar cerându-i discret sprjinul pentru a trece o anume ”mapă” mai repede prin vreo Ordonanță de Urgență, care să nu mai fie astfel pusă în dezbatere publică. Iar Dăncilă nu a pus întrebări și a executat de fiecare dată când a putut, astfel că, în cele din urmă, soarta sa a fost una mult mai ”dulce” decât cea a unui Liviu Dragnea care a mai încercat și să negocieze și chiar să pună câteva condiții… Chiar dacă niciodată nici de acum fostul ”el lider maximo” nu a bătut cu adevărat cu pumnul în masă!
Iar acum a venit rândul lui Marcel Ciolacu să se lase penetrat informativ de același ”partener constituțional” care a ”rezolvat”-o și pe Viorica Dăncilă. Și la fel cum Viorica nu a pus probleme, chiar că adevărații ”oameni ai președintelui” nu au de ce să-și facă astfel de griji nici în cazul lui Marcel! Cel care, la fel cum unii nu pot uita că a fost, totuși, ”gonacul” lui Omar Hayssam la vânătoare și ”momeala” lui Liviu Dragnea la pescuit, la fel nici Ciolacu însuși nu poate uita de dosarele ”fezandate” la diverse structuri ale Direcției Naționale Anticorupție. Cel puțin de trei dintre ele, cel privind Compania Națională Aeroporturi București, Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Loteria Națională…
Pesediștii, soarta țărăniștilor…
”A fost odată Partidul Social Democrat…” își vor aduce probabil aminte mai curând decât se așteaptă unii dintre cei care asistă neputnicioși la cea mai spectaculoasă operațiune de ”curățire” a clasei politice românești… La fel cum probabil declamă și acum ”ultimul aliat” Aurelian Pavelescu că ”a fost odată Partidul Național Țărănesc”… Astfel că, dacă ar fi să vadă partea plină a paharului, Marcel Ciolacu poate trage speranțe că va intra direct în cărțile de istorie, drept ultimul președinte al Partidului Social Democrat. Un partid care nu doar că nu este lăsat să-și revină din pumnii electorali sau să-și ”lingă rănile” de după 24 noiembrie, dar la care urmează ”să se strângă șurubul” și mai tare decât până acum! Iar cum deja au fost identificate următoarele ”verigi slabe” din actuala conducere a Partidului Social Democrat, presiunea va fi exercitată tocmai asupra liderilor cu probleme… Din trecut sau din recenta guvernare, aproape că nici nu mai contează cât timp noul președinte al PSD-ului declară public că ”Ludovic Orban poate să stea liniștit, că nu depunem moțiune”… Și nu era deloc sarcastic, cum poate încă se mai amăgesc unii pesediști naivi…
Ultima Oră. Dinspre Marcel Ciolacu tocmai ce s-a transmis în teritoriu ca PSD-ul ”să stea liniștit”, urmând să acționeze ”în forță” de-abia în preajma alegerilor din primăvara anului viitor. Adică de fapt până ce… PNL-ul va cîștiga și localele!

Articolul Sus fustița, Marcele! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here