Fostul internațional Gheorghe Popescu a afirmat că Luis Figo și Iker Casillas au fost surprinși într-un mod neplăcut de hotărârea Federației Române de Fotbal de a nu-l invita pe Gheorghe Hagi la tragerea la sorți pentru EURO 2020, care a avut loc pe 30 noiembrie, la Romexpo.

Popescu, în prezent consilier onorific al prim-ministrului Ludovic Orban pentru pregătirea organizării EURO 2020, a luat parte la evenimentul de la Romexpo și a explicat ce discuții a avut cu fostul mare fotbalist Luis Figo, dar și cu Iker Casillas, aflat încă în activitate, la FC Porto.

Citește și: Ludovic Orban iese la rampă! Ce se va întâmpla, de fapt, cu vărsta de pensionare

„Când m-am întâlnit cu Luis Enrique ne-am îmbrățișat și mi-a zis . I-am zis că e ocupat cu antrenamentele. M-am întâlnit cu Figo și m-a întrebat dacă la masă, după, vine și Gică. Am ieșit după la masă cu Figo și cu Casillas și m-au întrebat iar de Gică. Și i-am zis: . A zis . Nu le venea să creadă că Federația nu l-a chemat pe Hagi la un astfel de eveniment”, a spus Gheorghe Popescu, pentru gsp.ro.

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona spune că Federația Română de Fotbal este împotriva Generației de Aur, motiv pentru care mulți fotbaliști care au realizat performanțe notabile la națională nu au fost invitați la evenimentul la care au participat nume mari din fotbalul european.

„Cred că Federația are ceva cu întreaga Generație de Aur. Așa cred eu! Sau așa simt. Așa văd tot ce se întâmplă, toate aceste lucruri care ar fi putut fi făcute în mod decent și cu respect. Cum ar fi fost ca la tragerea la sorți pentru EURO 2020 să fie Mircea Lucescu, Victor Pițurcă, Emeric Ienei, Gică Hagi, Dan Petrescu, Cristi Chivu sau Adi Mutu. Noi n-avem foarte mulți oameni în fotbal cu care să ne mândrim. Când ai un astfel de eveniment de nu aduci ce ai mai valoros? Ce e mai de renume să scoatem în față! De ce nu ne-au chemat? Le-a fost teamă că nu apar în poze cei din Federație? Scriu peste tot că ne prețuiesc și ne apreciază. Unde-i aprecierea? Unde e? Ei nu invită oamenii cei mai importanți din fotbal la un astfel de eveniment!”, a mai spus Popescu.

Citește și: PSD lovește în Guvern: A respins proiectul de lege

După tragera la sorți pentru EURO 2020, Răzvan Burleanu, președintele FRF, și-a prezentat scuzele față de Gheorghe Hagi, spunând că „nu am avut niciun moment intenÅ£ia de a vă exclude din rândul invitaÅ£ilor la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv şi, pur şi simplu, nu am avut inspiraÅ£ia să trecem dincolo de acestea şi să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt”.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here