Numărul utilizatorilor înregistraţi anul acesta în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României (BNaR) a înregistrat o scădere importantă faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit informaţiilor oferite News.ro de instituţia care aparţine de Ministerul Culturii potrivit news.ro

În răspunsul la solicitarea News.ro se arată: „Numărul de utilizatori înregistraţi în cele şase săli ale Bibliotecii Naţionale a României, în primele unsprezece luni ale anului 2019, a fost de 7.449”.

Potrivit datelor furnizate News.ro de BNaR la finalul anului trecut, în perioada ianuarie – noiembrie 2018, în cele şase săli ale Bibliotecii, au fost înregistraÅ£i în total 22.800 de utilizatori, dintre care circa 8.800, în sala de ştiinÅ£e filologice „Mihai Eminescu”. Un utilizator înregistrat poate folosi mai multe săli ale Bibliotecii.

A crescut însă media utilizatorilor în spaÅ£iile libere – unde nu este necesar un permis de cititor. Anul trecut, media a fost de 360 de persoane pe zi. În aceeaşi perioadă a acestui an, a fost înregistrată o medie zilnică de 700.

Cea mai aglomerată perioadă din 2019 a fost, potrivit reprezentanÅ£ilor Bibliotecii, 1 aprilie – 31 iulie. „Din punct de vedere al utilizatorilor, în vara anului 2019, când biblioteca a fost deschisă, s-a înregistrat un maxim de frecvenţă, utilizatorii folosind, cu precădere, spaÅ£iile libere pentru lectură”.

În primele unsprezece luni ale anului 2019, BNaR a găzduit 95 de evenimente şi expoziţii şi a organizat 229 de evenimente cultural-artistice, ştiinţifice şi profesionale, precum şi expoziţii destinate utilizatorilor de toate vârstele, a mai informat instituţia.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here