1. Foliile inchise la culoare obstructioneaza vederea soferului

Desi unul din scopurile principale ale foliei auto este de a proteja ochii de soare si de a va feri de razele UV daunatoare, aceasta va poate totusi obstructiona vederea in zilele noroase, ploioase sau atunci cand ninge. Cu o folie prea inchisa poate fi dificil sa vedeti bine mediul inconjurator in lipsa luminii naturale.

Cand conduceti noaptea, folia prea intunecata poate fi periculoasa. Combinatia dintre lipsa luminii si folia intunecata poate duce o lipsa acuta de vizibilitate. Foliile inchise la culoare sunt ideale pentru zonele insorite, dar nu neaparat in zonele lipsite de soare, unde zilele ploioase sau noroase sunt mai dese.

2. Folia opaca poate impiedica sa fiti vazut

Traversarea unei intersectii este una din numeroasele situatii in care contactul vizual cu ceilalti soferi este cheia unei traversari sigure. Intersectiile sunt zone complexe si aglomerate, deoarece fiecare sofer este concentrat pe destinatia sa finala. Fie ca doriti sa faceti stanga, sau dreapta la culoarea rosie, sau asteptati ca un pieton sa traverseze, contactul vizual este vital pentru deplasarea in siguranta.

Atunci cand aveti o folie intunecata care va acopera geamurile masinii, pot aparea neintelegeri intre dumneavoastra, alti soferi si pietoni. Foliile prea intunecate pot face sa nu fiti vazut in intersectii sau pe drum. Contactul vizual adecvat si miscarile mainilor adesea previn un accident rutier. Daca vreti sa faceti semn unei persoane sa treaca inaintea dumneavoastra dar nu va vede, se creeaza o confuzie. Contactul vizual clarifica intentia dumneavoastra in jocul de “treci tu”, “ba nu, treci tu”.

Contactul vizual si comunicarea non-verbala sunt esentiala in intersectii sau curbe. Este adesea la fel de eficienta ca si folosirea luminilor de semnalizare, insa doar atunci cand aveti nivelul adecvat de opacitate.

3. Folia prea inchisa poate obstructiona operatiunile de salvare sau cele ale politiei

In cazul nefericit in care sunteti implicat intr-un accident rutier, personalul medical si de descarcerare se bazeaza pe inspectia vehiculului pentru evaluarea starii dumneavoastra. Daca daca geamurile dumneavoastra sunt prea inchise la culoare, s-ar putea sa nu vada inauntru. Personalul de descarcerare determina modul in care trebuie sa fiti mutat pe baza obstacolelor intalnite precum si pe baza estimarii ranilor la cap, a taieturilor si juliturilor sau fracturilor pe care le aveti.

Politia poate de asemenea sa fie luata prin suprindere cand se afla in cautarea unui suspect, atunci cand dau de masina dumneavoastra. Daca nu pot vedea prin folia intunecata iar masina dumneavoastra se potriveste descrierii unei masini urmarite, autoritatile va pot cere documentele pentru verificare, si va pot interoga. Desi folia poate sa va protejeze geamurile impotriva spargerii in timpul unui accident sau al unui impact, o folie prea inchisa la culoare poate pune vieti in pericol si cauza inconveniente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here