Exista mult idei de afaceri in Romania, iar de cele mai multe ori antreprenorii se orienteaza spre mediul online. Insa, exista si un risc ca mediul online sa nu fie profitabil pentru toti, mai ales cei care au putina experienta in domeniu. Din fericire, mai exista si alte initiative precum domeniile de prelucrare a metalului sau a lemnului. In ultimii ani a existat o cerere foarte mare pe piata romaneasca de masinarii si unelte pentru prelucrarea lemnului. Lemnul, dupa cum bine stim este o resursa naturala ce poate fi transformata in mobilier, obiecte de arta, unelte sau poate deveni o sursa de caldura foarte eficienta. Asta le-a dat de gandit antreprenorilor si multi au ales sa investeasca, intr-o masinarie pentru brichetare rumegus.

Rumegusul, produsul secundar al majoritatii proceselor de prelucrare a lemnului, lasa producatorii si instalatiile cu particule fine de lemn peste tot. Rumegusul este foarte inflamabil si poate prezenta amenintari grave asupra sanatatii atunci cand este inhalat. Adaugati la aceasta problema locul unde sa depozitati aceste deseuri intr-o instalatie de fabricatie inainte de a fi eliminate, si aveti un proces cu mai multe etape care poate necesita mai mult timp, efort si resurse decat pot investi majoritatea producatorilor.

Desi exista solutii de deseuri de lemn, cum ar fi depozitele de deseuri, utilizarea acestuia ca asternut pentru animale, peletizare sau incinerare, brichetare, ofera mult mai multe, inclusiv un nou flux de venituri.

Masinile de bricheta de rumegus reprezinta un raspuns care economiseste timp, resurse si spatiu la problemele de rumegus din unitatile de productie. Folosind cilindri hidraulici pentru a comprima rumegusul in brichete de dimensiuni constante, curate, brichetarea rumegusului produce noi optiuni pentru deseurile de lemn. Odata cu cresterea pietei combustibilului pe baza de brichete, vanzarea de brichete din lemn eficiente din punct de vedere energetic si neutre in carbon, ca sursa de combustibil, ofera numeroase avantaje companiilor, inclusiv:

-Reducerea nevoii de depozitare a deseurilor de lemn;

-Indepartarea particulelor din aer;

-Eliminarea taxelor costisitoare de eliminare si depozitare a depozitului de deseuri;

-Generarea unui nou flux de venituri din vanzarile de brichete.

Procesul de brichetarea rumegusului este o alternativa verde pentru a reduce taierea copacilor. Brichetele din rumegus sunt un combustibil foarte bun pentru sobe si centrale termice, iar costurile nu sunt atat de mari. De fapt, brichetele din rumegus sunt mult mai avantajoase decat stivele de lemne care, necesita mai mult efort pentru prelucrare si sunt mai costisitoare. Orice antreprenor din acest domeniu va dori sa investeasca in echipamente pentru prelucrarea lemnului, deoarece pe termen lung se vor dovedi a fi investitii care produc capital chiar si din reziduuri considerate deseuri de unii. Brichetele din rumegus sunt cea mai buna alternativa pentru reciclat, dar si pentru a produce materie prima pentru sistemele de incalzire care necesita acest tip de combustibil.

Astfel de brichete pot fi depozitate chiar si in interiorul locuintei de catre utilizatori, deoarece nu lasa urme sau reziduri in urma lor. Atunci cand sunt folosite pentru a produce caldura, rumegusul arde constant si nu lasa decat cenuse, fiind foarte usor de curatat prin aspirare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here