Famous Roses

Trandafirii sunt printre cele mai iubite flori din lume. Ei sunt asociați cu dragostea, romantismul și pasiunea. Există atât de multe tipuri de trandafiri care cresc ca arbuști, trandafiri urcători și miniaturi, așa că probabil că puteți găsi spațiu undeva pentru trandafiri în grădina dvs. Și cine nu iubește aceste lucruri? Dar știați că trandafirii sunt, de asemenea, incredibil de fascinanți?

Trandafirii sunt printre cele mai vechi flori din lume

Dovezile arheologice sugerând că există de mii de ani. Acest lucru înseamnă că trandafirii au fost folosiți în artă și cultură de când există oameni care să-i aprecieze.

De fapt, multe civilizații antice au folosit trandafirii în ceremoniile și ritualurile lor. De exemplu, egiptenii foloseau trandafirii în ritualurile lor de înmormântare, iar miresele grecești purtau o coroană din trandafiri în ziua nunții lor. La Roma, era un obicei ca un vizitator să ofere un buchet de trandafiri gazdei sale la sosirea în casa acesteia.

Trandafirii sunt cunoscuți pentru a fi folosiți în multe moduri diferite, dar știați că pot fi folosiți și în bucătărie? Iată care sunt cele cinci moduri preferate ale noastre:

1. Apa de trandafiri poate fi adăugată la dressingurile pentru salate sau chiar folosită ca marinată pentru pește sau pui.

2. Petalele de trandafir pot fi infuzate cu zahăr și apoi uscate pentru a obține o dulceață delicioasă!

3. Adăugați petale de trandafir în ceaiul dumneavoastră pentru o aromă unică (și câțiva antioxidanți în plus).

4. Petalele de trandafir pot fi infuzate în ulei și apoi folosite ca ingredient în produse de înfrumusețare făcute în casă, cum ar fi loțiuni, balsamuri și exfoliante de corp!

5. Mugurii de trandafir uscați pot fi folosiți ca garnitură pentru deserturi și băuturi deopotrivă!

Trandafirii sunt folosiți la esențe pentru pafumuri

Trandafirul a fost folosit ca sursă de parfum de secole. Vechii egipteni îl foloseau pentru a face parfumuri, iar grecii și romanii făceau ulei de trandafir pentru a-l folosi ca produs de păr. De fapt, unii istorici cred că cuvântul „parfum” provine din cuvântul latin per fumum – care înseamnă „prin fum”. Acest lucru se datorează faptului că oamenii din antichitate ardea adesea ierburi sau flori parfumate pentru a crea parfumuri.

Astăzi, trandafirii sunt încă folosiți în esențele de parfum pentru că au mirosuri puternice și arome plăcute. Uleiul de trandafir poate fi găsit și azi în multe parfumuri. Apa de trandafiri este un alt ingredient comun în parfumuri, datorită aromei sale mai blânde decât uleiul de trandafiri în sine.

Fiecare culoare de trandafir are o semnificație diferită

Trandafirii roșii reprezintă dragostea și pasiunea, în timp ce cei albi simbolizează puritatea, frumusețea și adevărul. Trandafirii galbeni sunt dăruiți pentru a arăta recunoștință și apreciere, în timp ce trandafirii roz sunt dăruiți în semn de prietenie. Trandafirii portocalii simbolizează fericirea eternă, iar cei galben-portocalii exprimă bucuria din inimă. Trandafirii verzi semnifică reînnoirea sau vindecarea, în timp ce trandafirii mov simbolizează eleganța și rafinamentul.

Președintele Ronald Reagan a declarat trandafirul emblema națională florală a SUA

Diverse soiuri de trandafiri sunt, de asemenea, floarea statului din Georgia, Iowa, New York, Dakota de Nord și Washington, D.C.

Trandafirul Juliet Rose și-a câștigat renumele de cel mai scump trandafir cultivat vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here