Un judecător din Delaware a decis că consiliul de administrație al Tesla trebuie să apară și să apere pachetul de compensații al lui Elon Musk, într-un proces în care un acționar al companiei reclamă că șeful companiei s-a îmbogățit pe nedrept, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Pachetul în discuție a fost stabilit în 2018 la 2,6 miliarde de dolari. Compensațiile nu includ valoarea salariului sau bonusurile în numerar pentru Musk, ci stabilea valoarea plății pe care acesta ar fi primit-o dacă valoarea de piață a Tesla atingea 650 de miliarde de dolari în următorul deceniu.

Vineri, judecătorul s-a pronunțat împotriva cererii Tesla de a respinge procesul intentat de către acționarul Richard Tornetta din cauza modului în care consiliul a aprobat pachetul. În consecință, consiliul de administrație trebuie să răspundă acuzațiilor că l-a îmbogățit pe nedrept pe CEO-ul Tesla, încălcând încrederea acționarilor.

Citește și: Jean-Claude Juncker se declară convins că Brexit-ul va avea loc

Tornetta a cerut anularea pachetului de plată și revizuirea consiliului de administrație, pentru a proteja mai bine investitorii.

Pachetul de compensații al lui Musk a fost aprobat cu 73% dintre voturile exprimate, excluzând voturile lui Musk și al fratelui său Kimbal. Rezultatul votului a indicat că unii, dar nu toți, dintre marii investitori au fost pregătiți să susțină o plată mare pentru fondatorul companiei.

La vremea respectivă, consultații de la firma Institutional Shareholder Services a recomandat votul împotriva compensației, menționând că, valoarea acestuia ar depăși tot ceea ce a fost acordat anterior celor mai buni executivi din SUA.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here