Fostul mare fotbalist italian Gianni Rivera, laureat al Balonului de Aur în 1969, a obţinut licenţa de antrenor profesionist la vârsta de 76 de ani, informează Gazzetta dello Sport, citată de lefigaro.fr, potrivit news.ro.

„Rivera a scris istorie în fotbal şi totuşi a avut marea modestie de a redeveni student. Şi a studiat perfect, nu a pierdut niciun curs”, a declarat Renzo Ulivieri, preşedintele sindicatului antrenorilor italieni.

Viorica Dăncilă a dat lovitura în SUA: Acord cu Guvernul american pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă

Rivera a obţinut diploma de antrenor profesionist de prima categorie, care teoretic îi permite să antreneze orice formaţie, inclusiv din Serie A.

Dar, potrivit sursei citate, pentru Rivera nu este prioritară începerea unei cariere de antrenor, el dorind să fie pregătit şi la curent cu evoluţia fotbalului.

Mijlocaş ofensiv şi atacant, Rivera este unul dintre ce mai mai jucători din istoria fotbalului italian. El a evoluat aproape 20 de ani pentru AC Milan, club cu care a câştigat de trei ori campioantul, de două ori Cupa Campionilor Europeni şi tot de două ori Cupa Cupelor. El a fost campion european în 1968 şi vicecampion mondial în 1970 cu Italia, pentru care a jucat de 60 de ori.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here