România este un paradis investiÅ£ional, având cel mai mic nivel de taxare din UE în multe domenii, iar, până la finele anului, trezoreria va fi digitalizată, a declarat, luni, Daniel Tudor, vicepreşedinte al AgenÅ£iei NaÅ£ionale de Administrare Fiscală (ANAF), în cadrul conferinÅ£ei „Ziua antreprenorului român”.

„În ultima perioadă, nu ştiu câţi dintre dumneavoastră aÅ£i observat, au existat iniÅ£iative legislative care să sprijine antreprenoriatul. Astăzi, din punctul meu de vedere, numai cine nu vrea să-şi plătească taxele nu o face. Trebuie să recunoaştem, şi în discuÅ£iile cu organizaÅ£iile profesionale, am ajuns la concluzia că România este un paradis investiÅ£ional astăzi. Avem taxare la nivelul cel mai mic din Uniunea Europeană în mai multe domenii de activitate”, a arătat Tudor.

Potrivit acestuia, problemele principale cu care se confruntă antreprenorii sunt şi problemele administraţiei publice, oferind drept exemplu forţa de muncă.

„Digitalizarea agenÅ£iei este un subiect principal. Noi am continuat partea de informatizare, am dezvoltat aplicaÅ£ii şi am achiziÅ£ionat câteva aplicaÅ£ii care continuă programul început, deci nu a fost lăsat pur şi simplu de izbelişte. Partea de digitalizare a trezoreriei este în stadiu foarte avansat”, potrivit oficialului ANAF.

Citește și: Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL: NU vom uita că UDMR a susținut PSD la guvernare. Dacă nu era Klaus Iohannis România ar fi fost îngenuncheată!

Întrebat când va fi finalizată digitalizarea trezoreria statului, el a arătat că trezoreria nu este parte componentă a agenţiei fiscale, ci este parte a Ministerului Finanţelor Publice.

„Şi noi, ANAF, instituÅ£ie care monitorizează colectarea taxelor, avem nevoie de această zonă informatizată. Nu vreau să dau un orizont de timp, dar cred, de fapt sunt convins că până la sfârşitul anului va fi operaÅ£ională acea poveste cu online-ul pe zona de trezorerie”, a mai spus Tudor.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, ComerÅ£ şi Antreprenoriat organizează luni „Ziua Antreprenorului”, un eveniment care marchează momentul recunoaşterii continuităţii antreprenoriatului românesc.

Pe durata evenimentului, care reprezintă o premieră pentru comunitatea antreprenorială românească, vor fi prezentate modele din business-ul românesc şi afaceri de familie, care îmbină tradiţia şi inovaţia şi transformă poveştile în branduri de succes.

Raspandacul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here