Este posibil sa vorbim despre confort intr-o casa daca nu exista o canapea in ea? Acest mobilier are o caldura incredibila si umple atmosfera cu un sentiment de masura. Canapeaua are un rol special si este o piesa de mobilier universal, pe care este la fel de convenabil sa te relaxezi si sa stai la discutii, sa te joci cu copiii si sa vizionezi emisiuni TV, sa citesti si sa dormi in mod natural. Canapelele pentru dormit sunt transformatoare, deoarece pentru a le transforma intr-un pat de dormit confortabil, este necesar sa fie prevazute in proiectare cu mecanisme speciale responsabile de acest proces.

Clasificarea canapelelor

leCanapele sunt impartite pe categorii in functie de: tip de transformare; caracteristici de proiectare; scopul propus; dimensiuni generale; numarul de locuri. In general, oamenii sunt interesati cu precadere de modele care pot servi atat ca o canapea, cat si ca un pat de dormit. De asemenea, astfel de canapele sunt clasificate in  functie de metoda de asamblare/desfasurare. In functie de mecanismul stabilit de producator, canapele sunt impartite in: canapele pliabile, retractabile, extensibile, fixe.

Tipuri de canapele

Modele pliabile (carte). Canapele cu acest mecanism sunt foarte populare. Modelul este extrem de convenabil si practic. Pe o astfel de canapea nu poti doar sa stai confortabil, ci poti avea un somn bun. Pentru a transforma produsul intr-un pat, trebuie sa ridici partea de sezut la clicul caracteristic al mecanismului de pliere, dupa care scaunul este coborat. Asamblarea canapelei in pozitia initiala se realizeaza intr-un mod similar. De asemenea, scaunul se ridica la un clic, dupa care este transferat in pozitia obisnuita.

Clic-Clac. Acest model are un design similar cu o canapea-carte, dar are un mecanism de transformare imbunatatit. In timpul transformarii, acesta scoate sunete caracteristice, care au stat la baza numelui produsului. Modelul avansat iti permite sa-i setezi spatele in trei pozitii, astfel incat sa te poti aseza pe el, sa stai culcat si sa stai intr-o pozitie inclinata. Prezenta unei pozitii intermediare de relaxare, uneori chiar si in doua versiuni, face ca aceste tipuri de canapele sa fie cat mai confortabile pentru relaxare. Panourile laterale mobile sunt fixate pe spatele decapotabil, care poate fi transformat in tetiere confortabile.

Canapea fixa. Modelul apartine clasei de canapele mini si este conceput pentru ca o persoana sa se relaxeze. Avantajul produsului este compactitatea acestuia. O astfel de canapea poate fi instalata acolo unde nu se pot potrivi alte optiuni. Cel mai adesea, in aceasta interpretare, sunt oferite canapele pentru copii, canapele pentru holuri, camera de zi sau pentru bucatarii. Au un design divers si se caracterizeaza prin uniformitate si confort.

Canapele roll-out. Canapele din aceasta serie sunt printre cele mai rezistente si durabile. Mecanismul de conversie instalat in ele,  este atat de simplu, incat chiar nu exista nimic care sa se deterioreze in el. Intregul proces de pliere se reduce pana la rularea scaunului canapelei inainte si coborarea spatarului pe scaunul liber.

Tik-Tak. Spre deosebire de optiunile descrise mai sus, pentru modelele Tik-Tak, transformarea are loc literalmente in aer, ceea ce afecteaza foarte bine starea pardoselii. Rotile nu se tarasc de-a lungul parchetului, deoarece scaunul atunci cand se desfasoara nu se intinde de-a lungul podelei, ci se deplaseaza de-a lungul traiectoriei unui semicerc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here