Olla

Oamenii obișnuiesc să ofere flori unei persoane nu numai cu ocazii fericite, ci și pentru a marca un moment trist, pentru a-și arăta condoleanțele sau sprijinul pentru familia îndurerată care tocmai a pierdut o persoană dragă. Florile sunt un mijloc potrivit pentru a-i arăta familiei îndurerate că te gândești la ea în momentele dificile din perioada de doliu.

Atunci când vrei să alegi florile potrivite pentru a marca un astfel de moment trist, trebuie să ții seama mai mult ca oricând de semnificațiile pe care le au acestea, ce simbolizează fiecare specie în parte, precum și culoarea pe care o are fiecare dintre florile pe care vrei să le alegi cu o astfel de ocazie tristă.

Arată legătura pe care ai avut-o cu persoana decedată printr-un aranjament floral

În cazul în care vrei să așezi florile lângă persoana decedată, alege flori mai mari, însă pentru un buchet de flori de pus pe sicriu sau pentru a le oferi celor îndurerați de evenimentul trist alege flori mai mici, mai delicate. Nu te teme de florile în culori vii, pentru că acestea arată speranța pentru familie și exprimă bucuria pentru viața pe care a avut-o persoana respectivă.

Chiar și în cazul unei înmormântări ar trebui să alegi florile care să arate cel mai bine relația pe care ai avut-o cu persoana respectivă. Este persoana decedată un membru drag din familie sau un prieten drag? Sau este vorba despre o simplă cunoștință? În funcție de răspunsul pe care îl ai la această întrebare, alege florile care să arate cel mai bine relația pe care ai avut-o cu persoana decedată.

Pentru un astfel de eveniment poți alege fie un simplu buchet de flori, fie coroane funerare în care să folosești cele mai potrivite flori pentru relația pe care ai avut-o cu persoana respectivă.

Semnificația florilor pentru evenimente triste

Crinii reprezintă florile cu o simbolistică aparte, fiind cele mai potrivite flori pentru căminele funerare. Crinii sugerează întoarcerea sufletului celui decedat într-o stare pașnică de inocență. Crinul păcii simbolizează inocența și renașterea sufletului plecat din lumea fizică într-un loc pur, mai mare, mai bun. Crinul păcii este potrivit mai ales pentru persoanele pe care le-ai cunoscut bine, față de care vrei să îți arăți apropierea.

Trandafirii sunt flori la fel de comune pentru evenimentele funerare, iar fiecare culoare a trandafirului are o conotație ușor diferită. Trandafirii albi simbolizează spiritualitatea, puritatea și inocența, iar cei roșii evocă dragostea și durerea. Trandafirul galben este oferit de prietenii apropiați pentru a arăta legătura apropiată cu persoana decedată, iar trandafirii roz sunt folosiți mai rar pentru a exprima mulțumirea față de persoana decedată.

Indiferent de culoarea pe care o au, orhideele au o simbolistică universală: te voi iubi mereu.

Crizantemele simbolizează simpatia și onoarea, iar culoarea acestora este, de asemenea, simbolică: roșul simbolizează iubirea, iar albul simbolizează inocența.

Garoafele sunt folosite mai ales pentru coroanele funerare, iar culorile acestora au propriul sens. Roșul arată afecțiunea, iar albul simbolizează inocența. Garoafele roz sunt potrivite pentru înmormântările catolice, pentru că se consideră că au fost create din lacrimile Fecioarei Maria.

Zambilele sunt adăugate buchetelor de flori asortate pentru a simboliza faptul că porți persoana respectivă în rugăciune și ești marcat de o durere profundă. Hortensiile simbolizează adevăratele emoții din inimă, ceea ce le face potrivite pentru a fi oferite unei persoane foarte apropiate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here