Zafaran

Parfumurile orientale sunt unele dintre cele mai iubite parfumuri din lume. Alura lor misterioasă și senzuală este de neegalat în industria parfumurilor, iar unele dintre cele mai populare parfumuri aparțin familiei de parfumuri arabesti.

Mai degrabă decât fiind un singur grup oriental, există de fapt o serie de subgrupuri care alcătuiesc familia parfumurilor orientale, dar toate au ceva în comun – căldura și adâncimea lor dulce caracteristică, cu o bază lemnoasă, vanilie/chihlimbar.

Iată câteva dintre subgrupurile care alcătuiesc categoria orientală:

  • Picant oriental – include ingrediente precum cardamom , ghimbir și scorțișoară. Acestea conferă parfumurilor orientale căldură și o notă de condiment.
  • Amber Oriental – include o bază de chihlimbar și are de obicei o notă de vanilie însoțitoare făcută cu vanilie și tonka
  • Fresh Oriental – este o preluare mai ușoară a parfumului tipic oriental, cu o mulțime de uleiuri de citrice incluse de obicei pentru a lumina parfumul.
  • Woody Oriental – include note precum lemn de santal, lemn de cedru și patchouli pentru a conferi parfumului o aromă lemnoasă distinctă. Acest tip de parfum este cel mai popular în familia orientală pentru bărbați.

În țările orientale, utilizarea parfumului este răspândită atât la bărbați, cât și la femei. Drumul Mătăsii a fost o cale populară de comercializare a parfumurilor și uleiurilor de parfum către Arabia.

Deoarece arabii consideră alcoolul ca fiind impur, majoritatea spray-urilor, deodorantelor etc. oferite în Europa și în alte țări occidentale nu sunt – conform unor cercetători – interzise pentru un musulman. Cu toate acestea, alte interpretări permit utilizarea parfumurilor cu alcool, atâta timp cât alcoolul îndeplinește anumite criterii. În țările arabe și asiatice, se produce o mare varietate de uleiuri de parfum și creme de parfum care nu conțin alcool. Parfumul fără alcool este potrivit în special pentru vară, deoarece nu irită atât de mult pielea.

Gama de parfumuri de uleiuri de parfum orientale este largă, de la ușor răcoritoare la ușor dulce. Există ceva pentru fiecare gust. Calitatea uleiurilor se reflectă desigur în preț. Uleiurile esențiale reale sunt foarte scumpe chiar și în extracția pură.

Uleiuri esențiale și naturale

Uleiurile esențiale sunt extrase din diferite părți ale plantelor( semințe, flori, frunze, rădăcini, rășini sau chiar în coaja de lemn). În funcție de locul de unde sunt extrase, acestea au o compoziție chimică diferită și, de obicei, sunt obținute prin distilarea cu aburi.

Uleiuri sintetice de parfum

Încă din secolul al XIX-lea, cercetătorii au început să reproducă parfumurile naturale cu substanțe sintetice. Între timp, uleiurile de parfumuri sintetice au devenit parte a vieții de zi cu zi, iar uleiurile de parfum produse în laborator astăzi înlocuiesc uleiurile naturale din multe parfumuri. Principalul motiv pentru aceasta este cu siguranță costul. De exemplu, sunt necesare cinci tone de petale de trandafir pentru a face un kilogram de ulei de trandafir pur. Desigur, prețul uleiului de trandafir este în mod corespunzător ridicat în cele din urmă. Dar, de asemenea, durabilitatea este un motiv pentru a schimba parfumurile naturale cu cele sintetice. Mai ales parfumurile care sunt derivate din fructe, cum ar fi parfumul de citrice, sunt ușor volatile. Pe de altă parte, uleiurile sintetice de parfum au avantajul că sunt mult mai durabile și pot fi produse și mai ieftin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here